Haber

93 Yaşındaki Efsanevi NASA Astronotu Buzz Aldrin Neden Üç Saat Takıyor?

20 Temmuz 1969’da Neil Armstrong ile birlikte Ay’a seyahat eden efsanevi NASA astronotu Buzz Aldrin, 17 Temmuz’da Twitter hesabıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Emekli astronotun koluna taktığı üç saat kullanıcıların ilgisini çekmişti. Peki Aldrin neden üç saat takıyor? Detaylar içerikte!

NASA’nın efsane astronotlarından Buzz Aldrin, 17 Temmuz’da Twitter’da paylaştığı kahvaltı fotoğrafıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Aldrin’in paylaştığı fotoğrafta kolunda toplam üç adet saat taşıdığı takipçilerinin dikkatinden kaçmadı.

Kıdemli astronot, astronot arkadaşı Neil Armstrong ile birlikte Ay’a ilk kez ayak bastıkları tarihi Apollo 11 lansmanının 54. yıl dönümünü kutlamak için bu paylaşımı yaptı.

İki efsanevi NASA astronotu, 1969’daki fırlatmayla Ay’a yolculuk yaptı. Gezinin ardından Armstrong, Ay’a ilk ayak basan kişi olurken, Aldrin bir gök cismine ayak basan ikinci kişi olarak tarihe geçti.

Üzerinde Apollo 11 yazan tişörtle kahvaltı masasında poz veren Aldrin, “#Apollo11 ​​lansmanının 54. yıl dönümü. Bugünü evde biftek, yumurta ve Anca ile şık bir şekilde kutluyoruz” diye yazdı. gönderisine bir not.

Twitter kullanıcıları, 93 yaşındaki emekli astronotun biri sağ bileğinde, ikisi sol bileğinde olmak üzere toplam üç saat taktığını fark etti.

Bir kullanıcı, “Fazla zamanı olmadığını söylediler, o da 3 Rolex satın aldı” yorumunu yaptı.

Ancak bu üç saat takma olayı bu fotoğrafa özgü değil. Aldrin çok uzun bir süredir kolunda üç saat takıyor. Eski NASA astronotu, bunun sebebini 2009 yılında internet sitesinde yayınladığı bir yazıda açıklamıştı.

Aldrin, “Zamanı bilmede bir tutarsızlık olması durumunda, hangisinin gerçek mi yoksa tek sayı beş mi olduğunu anlamak için en az üç saate ihtiyacın var” diye yazdı ve…

Gelecekteki NASA görevlerinde astronot mürettebat sayılarına karar verilirken kol saati stratejisinin kullanılması gerektiğini belirten Aldrin, “Mars’a çift sayıda insan göndermemeliyiz. Çünkü bir anlaşmazlık sırasında yapılacak oylamada 50/50 oy sorunu olacaktır.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu