Haber

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Nagelsmann: Türk Milli Takımı cesurca oynuyor

Almanya A Milli Futbol Grubu Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Türk A Milli Futbol Takımı’nın cesur bir futbol sergilediğini söyledi.

Nagelsmann, yarın Almanya-Türkiye özel maçının oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı’nda Alman milli futbolcu Leroy Sane ile basın toplantısı düzenledi.

Türk Milli Futbol Takımı’nın çok iyi futbol oynadığını belirten Nagelsmann, “Vincenzo Montella’nın yönetiminden bu yana biraz farklı bir oyun tarzıyla oynuyoruz. Tamamen değil ama benzer bir düzende. Belli bir değişkenlikle. Derinlikte iyi koşular yapılıyor. Son olarak Hırvatistan maçında ise “6 oyuncunun önde olduğu son çizgi olduğunu gördük.” dedi.

Ay-yıldızlı ekibin yarın da baskı yapmasını beklediğini belirten Nagelsmann, “Özellikle maçın başında sahaya duygu yansıtacaklar. Arkalarına yaslanmayacaklar. Açık oynayacaklar. Cesurca oynayacaklar ve tercih yapacaklar. hedefe giden doğrudan yol.”

Gündoğan’a özel maç

Alman Milli Takımı kaptanı Türk asıllı İlkay Gündoğan ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Nagelsmann, kaptanıyla kısa bir görüşme yaptığını belirterek, “Evet onun için özel bir maç. Anne ve babası Türkiye’de. Bu onun için özel bir an. Bunun normal olduğuna inanıyor.” “İnanıyorum. İyi bir maç çıkarmak gibi bir sorumluluğu var. Çok sakin ve rahattı.” dedi.

Almanya’da yetişen Türk asıllı futbolcuların milli takıma seçilmesiyle ilgili soruya Nagelsmann, oyuncuya bu konuda müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu kişisel bir karar. Değerlendirmek istemiyorum” dedi. Dışarıda duran biri olarak bunun sebeplerini şöyle sıralayabiliriz: Bizim dünyamızda güzel olanın kökleri başka yerde olabilir, “Ama yine de yaşadığınız ülkede kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz. Bu güzel bir şey. Bu karar kişiseldir.” ifadesini kullandı.

Alman teknik adam, kaleci Marc-Andre ter Stegen’in bel probleminden dolayı kadrodan çıkarılacağını ve yarınki maçta forma giyemeyeceğini belirterek, ter Stegen’in yarın kulübü Barcelona’ya döneceğini kaydetti.

Alman milli futbolcu Sane de Türkiye karşılaşmasının çok ses getireceğini belirterek, Bayern Münih’in Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’a karşı oynadığı karşılaşmalarda bunu hem İstanbul hem de Münih’te yaşadıklarını söyledi.

Sane, yarın statta çok sayıda Türk taraftarın olacağını belirterek, “Çok güzel bir atmosfer olacak” dedi.

Bu arada Almanya Milli Takımı, maç öncesi son antrenmanını Nagelsmann yönetimindeki Berlin Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirerek maç saatini beklemeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu