Ekonomi

ASELSAN’dan yeni rekor: Tarihimizdeki en büyük ödenmemiş sipariş tutarı

Yerli ve milli gururumuz ASELSAN, 2023 yılının ilk 9 aylık mali sonuçlarını açıkladı. ASELSAN’ın cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 artarak 32,1 milyar TL’ye ulaştı.

Şirketin brüt karı yüzde 75 artarken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise yüzde 74 arttı. ASELSAN’ın net kârı yüzde 72 artarak 9,8 milyar TL’ye ulaştı.

TARİHİN EN BÜYÜK SİPARİŞ MİKTARI

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türk milletine ilkleri getirdiğini belirtti.

Akyol, ” ASELSAN olarak Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında savunma sanayinde ülkemizin bayrak taşıyıcısı olduk. Bu çabalarımızın meyvelerini ilk dokuz aylık mali sonuçlarımızda gösterdik. 2023 yılının ilk dokuz ayında kârlı büyümemizi sürdürürken, aldığımız işlerin toplamında tarihimizin en büyük ödenmemiş sipariş tutarı olan 10,8 milyar dolara ulaştık. Dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere paydaşlarımızla imzaladığımız yeni sözleşmelerle Türk Yüzyılına emin adımlarla girdik.“dedi.

“MİLLİ SİSTEMLERİMİZİ BAĞIŞLADIK”

2023 yılının ilk 9 ayında güvenlik güçlerine sahada yeni yetenekler kazandıracak milli sistemleri ilk kez sergilediklerini vurgulayan Akyol, şöyle konuştu:

“Mavi Vatanımız için Türkiye’nin ilk otonom su altı aracı DERİNGÖZ’ü geliştirdik. Milli mühendislik gücümüzle geliştirdiğimiz ALBATROS Kamikaze İnsansız Deniz Aracı sürüsü, Mersin’de yapılan testlerde hedef gemiyi etkisiz hale getirerek, bölgede yeni bir dönem açtı. İleri teknolojimizle imzamızı attığımız ilk dokuz ayda, GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi, GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, GÖKDEMİR Füze Atıcı Sistemi ve GÖKBERK Taşınabilir Lazer Silah Sistemlerinde önemli kilometre taşlarına imza attık. vatan savunmamızı güçlendirecektir. Bu sistemler dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırırken muadil sistemlerden çok daha ileri düzeydedir. Yeni elektronik harp ve insansız sistemlerle geleceğin savaş ortamında olası tehditleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. EJDERHA, ERTUNGA, SÖKMEN ve TUNGA.

ASELSAN için oldukça verimli geçen ilk dokuz ayda LIKED güdüm kitini, SADAK milli atış sistemini, KARAKURT Keşif ve Hedefleme Sistemlerini, BARASA HF Elektronik Destek Sistemini ve AYI HF Elektronik Taarruz Sistemini ülkemize kazandırdık. Günümüz muharebe sahasında çeşitlenen tehditlere karşı ASELSAN teknolojileriyle kalkan oluyoruz.”

“YATIRIMLARIMIZ ARTIYOR”

Akyol, ASELSAN olarak tüm bu teknolojileri geliştirmek ve üretmek adına ciddi yatırımlar yapmaya devam ettiklerine dikkat çekti. Yakın zamanda yeni Aviyonik Üretim Tesisimizi devreye aldık. AESA Radar Entegrasyon ve Üretim Binamızı tamamladık. Güdümlü Mühimmat ek üretim tesisimizin yatırımına başladık. Hava savunma, radar, elektronik harp ve mikroelektronik sistemlere yönelik stratejik yatırım çalışmalarına da başladık. Tüm bu yatırımlar ASELSAN’ın geleceğe büyük bir özgüvenle yürüdüğünün açık bir ifadesidir.” yorumunu yaptı.

ASELSAN’IN TÜRKİYE YÜZYIL HEDEFLERİ

Akyol, ASELSAN olarak cumhuriyetin ilk yüzyılında yerli ve milli sistemleri geliştirme hedefine büyük ölçüde ulaştıklarını belirterek, şöyle konuştu: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kendimize üç ana hedef belirledik. Birincisi kendi alanında en iyi işleri üretmek, ikincisi dünyada ilkleri üretmek, üçüncüsü ise yüksek teknolojide ihracat odaklı büyümek. Global pazarda yarattığımız değerlerle yeni rotalar açacağız. Çeşitli işbirliği modellerini kullanarak dost ve müttefik ülkelerin güvenliğine katkıda bulunacağız. Bağımsız, milli, ileri teknolojilerimizi cumhuriyetimizin yeni yüzyılına daha büyük bir kararlılıkla sunmaya devam edeceğiz.Dedi ki:.

haber-halkapinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu