Haber

Atatürk Üniversitesi Cezayir ile Akademik İşbirliğini Güçlendiriyor

Atatürk Üniversitesi yurt içindeki çalışmalarının yanı sıra yurt dışındaki üniversitelerle ikili işbirliklerini sürdürmektedir. Bu kapsamda Rektör Prof., tarihi bağları olan ve Akdeniz ülkeleri arasında yer alan Cezayir’e akademik bir gezi gerçekleştirdi. Dr. Ömer Çomaklı ve beraberindeki heyet ziyaretlerini tamamladı.

3 günlük ziyaretine toplam 8 iş birliğini sığdıran Rektör Çomaklı, ziyaretinin ilk gününde şunları söyledi; Ulusal Politeknik Üniversitesi, Houari Boumedine Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Cezayir Üniversitesi’ni ziyaret eden Rektör Çomaklı ve ekibi, Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz’ı ziyaret etti. Heyet 2. gününü başkent Cezayir’in Oran şehrinde bulunan Blida Üniversitesi’ni ziyaret ederek tamamladı; Oran Üniversitesi 1, Oran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Oran Üniversitesi 2 ve Oran Ulusal Politeknik Üniversitesi ile akademik toplantılarını tamamladı.

“Akademik Ziyaretler Oldukça Verimli Geçti”

Oldukça verimli bir ziyaret olduğunu belirten Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nin çehresini değiştiren Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi’nin üniversite adına değerli bir başarı olduğunu söyledi. Çomaklı, bu reform niteliğindeki adımın hem saygın kuruluşların ulaştığı aralıkta hem de uluslararası tanınırlık açısından kendini gösterdiğini belirterek, Araştırma Üniversitesi ile taçlandırılan bu sürecin tüm Atatürk Üniversitesi ailesinin başarısı olduğunu söyledi. Bu ve benzeri ziyaretlerin, tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Erzurum’da bulunan Atatürk Üniversitesi’nin tanıtılması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çomaklı, şöyle konuştu: “Bu akademik ziyaretler vesilesiyle hem güzide şehrimiz Erzurum’u hem de Erzurum’u tanıtacağız. ve gözbebeğimiz Atatürk Üniversitesi ile ziyaret ettiğimiz üniversitelerle “iyi ilişkiler kurmayı arzuluyoruz. Bu misyonun yanı sıra iş birliği protokolleri imzalayarak da bu dostluğu resmileştiriyoruz. Bu duygularla bizi ağırlayan tüm üniversitelere teşekkür ediyor, yapılan anlaşmaların taraflara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Kültürel ve Tarihi Mirasa Katkı Sağlıyor”

Bu ziyaretin iki ülke arasındaki akademik iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığını belirten Rektör Çomaklı; Ziyaret sırasında Cezayir’deki akademik kurumlarla bir dizi toplantı yapıldığını, bu toplantılarda imzalanan protokollerle ortak araştırma projeleri, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi konuların ele alındığını söyledi. Ziyaretlerde Türkiye ile Cezayir arasındaki tarihi ve kültürel ortak mirasın da vurgulandığını ve iki ülke arasındaki bu derin bağların akademik iş birliğine değerli katkılar sağladığını belirten Çomaklı, geleceğe fayda sağlayacak adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Atatürk Üniversitesi. – ERZURUM

haberhaymana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu