Haber

Azerbaycan, Karabağ’da yolların açılmasının Ermenistan’ın yasadışı rejimi tarafından engellendiğini belirtti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı Hikmet Hacıyev, Karabağ’da Ermenistan’a bağlı yasadışı rejimin Ağdam-Hankendi ve Laçin-Hankendi yollarının eş zamanlı açılmasını engellediğini belirtti.

Hajiyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kısa sürede ve eş zamanlı olarak açılması konusunda anlaşmaya varıldığını, bu konuyla ilgili ICRC ile temaslarını sürdürdüklerini belirtti.

O tarihten bu yana 12 gün geçtiğini hatırlatan Hacıyev, “Ama Ermenistan’a bağlı yasadışı rejim bu geçişi ve yolların açılmasını engelliyor. Uluslararası ortaklarımıza, Ermenistan’a ve Ermenistan’ın kurduğu yasadışı rejime yönelik baskılarını ikiye katlamaları çağrısında bulunuyoruz. Bu yıkıcı politikaya son vermektir.” “‘Gri bölge’ statükoyu sürdürmek ve insani sorunları kasıtlı olarak militarize etmek onların nafile stratejisidir.” İfadelerini kullandı.

Azerbaycan, Karabağ’da yaşayan Ermenilerin Ermenistan’a gidiş-dönüş kullandığı Laçin-Hankendi yolunu, Ermenistan’dan gelen sınır muhafızlarına ateş açılması ve Uluslararası Kızıl Komite’ye ait araçlarla kaçak mal taşınmasını gerekçe göstererek bir süredir kısıtlıyor. Geçmek.

Sivillere açık olan güzergahta ağır araçların geçişine izin verilmiyor.

Yolların kapatılmasını gerekçe göstererek Karabağ’daki Ermeni nüfusunun “insani krizle karşı karşıya olduğunu” iddia eden Ermenistan’ın gönderdiği tırlar, yaklaşık bir aydır sınırda bekletiliyor.

Bakü yönetimi, egemenliği altındaki topraklara daha önce konuşulmayan sevkiyatlara izin vermeyeceğini belirterek, Karabağ’daki Ermeni nüfusuna sevkiyat için Ağdam-Hankendi rotasını öneriyor.

Azerbaycan Kızılayı’nın Karabağ’da yaşayan Ermeniler için gönderdiği 40 ton un yüklü iki yardım TIR’ı, yaklaşık 2 haftadır Ağdam-Hankendi yolunda Rus kuvvetlerinin kontrol noktasında bekletildi. Karabağ’da sözde Ermeni yönetimi tarafından tırların geçişi engelleniyor.

haber-kocasinan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu