Haber

Azerbaycan’dan Filistin meselesine yönelik iki devletli çözüm vurgusu

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov Arap Birliği-Orta Asya-Azerbaycan Ekonomik İşbirliği Forumu’nun oturumunda yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın Ermenistan’la barışın sağlanması için en etkili araç olan doğrudan ikili müzakereleri desteklediğini söyledi.

Ülkemiz, karşılıklı olarak kabul edilebilir sonuçlara ulaşılması bakımından en etkili araç olduğu kanıtlanmış olan doğrudan ikili barış görüşmelerinden yanadır. Bu görüşmeler, iki ülke komisyonları arasında sınırların belirlenmesi konusunda varılan son anlaşmaların da gösterdiği gibi, Güney Kafkasya’da sürdürülebilir barış ve istikrarın sağlanmasını amaçlamaktadır.

Ortadoğu’da iki devletli çözüm vurgusu

Konuşmasında Arap-İsrail çatışmasına da değinen Bayramov, Ortadoğu’da devam eden gerginliğin derin bir endişe kaynağı olduğunun altını çizerek çatışmanın iki devletli formül temelinde adil ve sürdürülebilir bir şekilde çözüleceğine olan inancını dile getirdi.

Bayramov, Azerbaycan’ın Filistin halkı için çatışmanın insani sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için desteğini yineledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu