Haber

Diyarbakır ve Mersin’deki PKK/KCK operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Terör örgütü PKK/KCK’ye yönelik Diyarbakır ve Mersin’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında örgütün şehir yapılanmasından sorumlu sözde kişinin de bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK’nin faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesi ve yakalanarak emniyete getirilmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Diyarbakır Jandarma Komutanlığı TEM ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan açıklamada, Terör örgütü üyeleriyle bağlantılı olmak, yardım ve yataklık etmekle suçlanan şüpheliler hakkında adaletin sağlanması. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ile koordineli çalışma yürütüldüğü bildirildi.

“26 Ocak’ta Diyarbakır ve Mersin’de 6 farklı noktada eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK’nin YPS şehir yapılanmasının sözde sorumlularından ‘Demhat’ kod adlı Ö.Ç. ile yapının hücre birimlerinde faaliyet gösteren ME ve S.Ç., MG ve MSÇ yakalandı.” Açıklamada, yapılan incelemelerde Ö.Ç.’nin tespit edildiği belirtildi. Terör örgütünün yurtdışındaki temsilcilerinin talimatları doğrultusunda hareket etti.

Ö.Ç’nin hücre yapısındaki diğer şüpheliler ise ME, S.Ç, MG ve MSÇ. Açıklamada, örgütle sabotaj, suikast gibi eylemlerde bulunacakları bilgisinin elde edildiği, örgütün dağ ekibine personel sağladıklarının belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, hassas istihbarat çalışmaları sonucunda şüphelilerin sosyal medya platformlarında gençlerin kimlik avı prosedürlerini, zayıf yönlerini ve motivasyonlarını öğrendiğinin belirlendiği belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

“Şüphelilerin gençlere zaaflarından dolayı şantaj, baskı ve tehdit uyguladıkları, ergenlik krizlerini ve aileleriyle yaşadıkları olumsuz durumları kullanarak onları terör örgütü PKK/KCK’nin dağ ekiplerine katılmaya ikna etmeye çalıştıkları ve gençlere para gönderdikleri öğrenildi. ikna olmuş gençlerin banka hesapları.” “Daha sonra hukuka aykırı bir şekilde sınır dışına çıkarıp terör örgütüne teslim ettikleri belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.Ç, MG ve MSÇ tutuklandı. , diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.”?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu