Haber

Fikret Bila: Adaylık açıklaması her an İmamoğlu’ndan gelebilir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 4 Temmuz’da açılan mübadele sitesinde 100 bin kişinin görüşlerini yazdığını belirterek, “Toplum CHP’de cumhurbaşkanı ve yönetimin değişmesini istiyor. .” HalkTV Yazarı Fikret Bila Bu paylaşımının ardından İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı için adaylığını her an açıklayabileceğini söyledi.

Fikret Bila, “İmamoğlu’nun Değişim internet sitesinde yaptığı değerlendirmeye göre artık halkın CHP liderini ve yönetimini değiştirmesi gerektiği sonucuna varıldı. Bunu açıklamak, İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıkladığı anlamına geliyor.”

Bila, “Bu açıklamadan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın İmamoğlu’nu CHP Kongresi’nde yarışacak adaylar olarak görebiliriz” değerlendirmesini yapan Bila, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İmamoğlu’nun bu açıklamasından sonra geriye sadece ‘ben adayım’ dememesi kaldı. CHP’de lider ve yönetimin değişmesi konusunda toplumun hemfikir olduğunu paylaşan İmamoğlu’nun bunu açıklaması, CHP’ye adaylığı anlamına geliyor. CHP Genel Başkanlığı Kılıçdaroğlu’nun partisinin liderliği İmamoğlu’nun başkanlıktan ayrılma görüşüne ruhsat verdiği anlamına geliyor.Bu zamana kadar aday olduğunu söylemedi ancak bu açıklamadan sonra adaylığını açıklaması beklenebilir.

Delege seçim süreci devam ediyor. İmamoğlu bunu bekliyor olabilir. Ortaya çıkacak delege tablosu Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu için son derece değerli. Delege seçiminde, il ve ilçe kongrelerinde gördüğüm kadarıyla genel merkeze yakın isimler. Kongre delegesi açısından İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nı kazanacağının garantisi yok. Parti dışında yaratacağı rüzgar, İmamoğlu’nu güçlendirip cesaretlendirebilir.” (HABER MERKEZİ)

haber-catalpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu