Haber

Gazeteci Simon Ateba, Beyaz Saray Basın Sekreteri ve Gizli Servis’e dava açtı

YENİ ABD’de gazeteci Simon Ateba’nın yeni kurallar nedeniyle Beyaz Saray basın kartını yenileyemediği için Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre ve Kapalı Servis’e dava açması Amerikan basınında yankı buldu.

Today News Africa gazetesinde çalışan Ateba’nın Basın Sözcüsü Jean-Pierre ve Bâtın Servis hakkında “Anayasa’nın ek 1. ve 5. maddelerindeki haklarının ihlal edildiği” iddiasıyla açtığı dava gündemde . oldu.

Konuyla ilgili Amerikan medyasında Ateba’nın “Beyaz Saray’ın mantıklı bir gerekçeyle basın kartını iptal etmesi veya askıya alması yerine yeni kurallar koymasını” eleştiren görüşler yer aldı.

Yeni düzenlemenin Ateba’nın basın kartını yenilememek amacıyla çıkarıldığı savunulurken, basın özgürlüğü tartışmaları da gündeme geldi.

Görevinin soru sormak olduğunu kaydeden Ateba, gazetecilerin özgür olması gerektiğini kaydetti.

Yeni kuralların Kongre’den veya Yargıtay’dan basın kartı zorunluluğu getirdiğine işaret eden Ateba, bu kartlara sahip olmadığı için yenileme başvurusunda bulunamayacağını ve bu formda özellikle hedef alındığını iddia etti.

Geçmişte Ateba ile Jean-Pierre arasında gergin anlar yaşanmış ve Ateba kendisine sorgulama hakkının verilmediğini iddia etmişti.

Beyaz Saray ise daha önce Ateba’yı “başkalarını rahatsız etmeye devam etmesi halinde izninin iptal edilebileceği” gerekçesiyle toplantıları yarıda bıraktığı konusunda uyarmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu