Haber

Gebze Hükümet Konağı’nın yeni tasarımı belli oldu

KOCAELİ (İGFA) –Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Gebze Hükümet Konağı Seçimi ile Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlarının paylaşıldığı basın toplantısında, Gebze Belediyesi’nin sahibi Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra başkan yardımcıları Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de katıldı. toplantıya belediye başkanları Selamet Güner, Yusuf Burkut, Dursun Ali Arslan, Selamet Güner, Sedat Çelik, Mehmet Dinç, belediye birim yöneticileri, yazılı ve görsel medya temsilcileri katıldı.

GEBZE’nin potansiyeline layık OLMALIDIR

Alanında uzman mimar ve şehir plancılarından oluşan komitenin değerlendirmeleri sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü projelerin yanı sıra 3 proje mansiyona layık görüldü.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, mevcut Kaymakamlığın Gebze’nin ihtişamına yakışmadığını belirterek, “Gebze 1 milyon 700 bin kişilik bir şehir potansiyeline sahip. Gebze’nin gelecek vizyonu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır mimaride proje yapılması gerekliliğini konuştuk ve proje sürecini yönettik.Binanın finansmanını bakanlık sağlayacak.Sayın Bakanımızın onayı ile bir protokol yapılacak. belediye ve bakanlık arasında imzalar atıldı ve biz sessizce çalışmaya başladık.39 yarışmacı ön elemeye başvurdu.Tamamlandı ve açıklandı.Ön elemeyi kazanan 30 yarışmacıya davetiye gönderildi.Aralık ayında projeler teslim edildi. 19. Yarışmacılar tarafından 26 proje teslim edildi.Bugün itibariyle birinci, ikinci ve üçüncü projeler belirlenerek 4 projeye mansiyon verildi. Birincisi, ikinci ve üçüncü projeleri sayın bakanımıza sunacağız ve o da malzemelerini alıp imalat ihale sürecine gireceğiz” dedi.

KOMŞU GEBZE MİLLİ BAHÇESİ

Başkan Büyükgöz, “Kamu binasının çağdaş, işlevsel olması ve işletme maliyetinin düşük olması gerekir. Gebze’nin yeni hükümet konağı için de bütçe ayrıldı. Yeni hükümet konağı eski kışla bölgesinin içinde ama dışında. Millet Bahçesi olarak hizmete açılan 430 dönümlük alanın, “Gebze’nin mahallesinde devlet konağını temsil etmesi değerli bir kazanım olacaktır. Gebze’ye güzel bir eser bırakmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu