Haber

Hamza Yerlikaya kimdir?

Aslen Sivaslı olan Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976’da İstanbul Kadıköy’de doğdu.

Dünya Güreş Federasyonu (FILA) tarafından 17 yaşında dünya şampiyonu olarak ‘Yüzyılın Güreşçisi’ unvanına layık görülen Hamza Yerlikaya, sportmenlikte büyükler kategorisinde 2 Olimpiyat, 3 Dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu kazandı. meslek.

1996 yılında Atlanta Olimpiyat Oyunlarında kazandığı altın madalyanın ardından 1997 yılında ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ ile ödüllendirilen Yerlikaya, 2007 yılında spor kariyerine son verdi.

Daha sonra siyasete atıldı ve 2007 genel seçimlerinde AK Parti 23. Tur Sivas Milletvekili seçildi. Yerlikaya, bu süre zarfında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMK) üyeliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği, TBMM Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Komisyonu üyelikleri de yaptı. Hindi.

Milletvekilliği döneminin ardından 2012 yılında Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilen Yerlikaya, 3 yıllık cumhurbaşkanlığının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görevine başladı.

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına atanan Yerlikaya’nın “belgede tahrifat”tan yargılandığı davada diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tescillendi. Yerlikaya daha sonra Vakıfbank yönetiminden uzaklaştırıldı. (HABER MERKEZİ)

ceylanpinarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu