Haber

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklandı, Selahattin Demirtaş’tan telefon geldi: HDP’yi de bekliyoruz.

6 muhalefet partisinin oluşturduğu Millet İttifakı, adaylık krizinin ardında dün gece cumhurbaşkanı adayını açıkladı. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Tablo’nun cumhurbaşkanı adayı oldu.

HDP’DEN HEMEN TOPLANTI ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından Habertürk yayınına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Sancar, “Bu sürecin sonunda aday gösterecek miyiz, çıkarmayacak mıyız tabi ki kurullarımız ve ittifak güçlerimizle yapacağımız toplantılarda karar verilecek. ortak bir nokta, ortak adayla açık ve direkt görüşmeler sonucunda uzlaşmaya varılır, biz bu adayı destekleyeceğiz, yoksa seçenek belli, kendi adayımızı aday göstereceğiz, görüşmek üzere ziyaretinizi bekliyoruz. onlara.” söz konusu.

“HDP’YE ONU BEKLİYORUZ”

Bu gelişmenin ardından tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan bir telefon daha geldi. Demirtaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kılıçdaroğlu Bey’e hayırlı olsun diyoruz. HDP’ye katılmasını bekliyoruz.” ifadeler yer aldı.

CHP’Lİ ÖZEL’DEN HDP’NİN ÇAĞRISINA CEVAP

CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Tebriklerinden dolayı Mithat Sancar’a teşekkür ediyoruz, bu çok değerli. Bir cumhurbaşkanı adayı bütün siyasi partileri gezebilir. Bunun örnekleri geçmişte çok verildi.Seçim güvenliği için çıkarken tüm siyasi partilerle birlikte HDP’yi ziyaret ettik.O dönemde tek bir MHP randevu vermedi.AK Parti’ye de gittik. Diğer partilerin kampanya sürecinden önce veya kampanya sürecinde ziyaret edilmesi mümkündür.Sayın genelkurmay başkanımız bir takım olaylar olunca sayın eşbaşkanları telefonla aramıştır…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu