Ekonomi

Kriz Kahini Roubini’den büyük çöküş uyarısı

Kaynak: dünya.com

Kıyamet telkincisi olarak bilinen ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Project Syndicate için “Kaçınılmaz Çöküş” başlıklı bir makale yazdı.

Ekonomik krizleri önceden haber vermesiyle tanınan Nouriel Roubini şunları söyledi: “Yıllarca süren son derece gevşek para politikaları ve büyük arz şoklarından sonra, stagflasyonist baskılar şimdi dev bir kamu ve özel sektör borcu dağını sıkıştırıyor. Tüm ekonomik krizlerin en büyüğü yaklaşıyor. Politika yapıcıların bu konuda yapabileceği çok az şey olacak.” uyardı.

Roubini: Kripto dolandırıcılığının annesi

Kriz Oracle, dünyanın borç krizi ve enflasyonun ortasında sıkışıp kaldığını vurguladı. Kripto para birimlerini “tüm dolandırıcılıkların anası” olarak tanımlayan Roubini, “Dünya ekonomisi, son on yıllardaki borç ve kaldıraç patlamasının ardından benzeri görülmemiş bir ekonomik, finansal ve borç krizleri kombinasyonuna doğru sürükleniyor” dedi. söz konusu.

ABD borcunun GSYİH’ye oranı %420

Roubini şöyle devam etti: “Yalnızca açık borca ​​bakıldığında bile rakamlar şaşırtıcı. Küresel olarak, toplam özel ve kamu sektörü borcunun GSYİH’ya oranı 1999’da %200’den 2021’de %350’ye yükseldi. Bu oran şu anda gelişmiş ekonomilerde %420, Çin’de %330. Amerika Birleşik Devletleri’nde bu oran, “Büyük Buhran” ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonrasına göre %420’dir.”

Ekonomik şokların kaçınılmaz olduğunu vurgulayan ünlü iktisatçı, “Bugün küresel mali krizin en kötü yönleriyle olduğu kadar 1970’lerin en kötü yönleriyle stagflasyonist şoklarla karşı karşıyayız. Ve bu sefer talebi canlandırmak için faiz oranlarını basitçe indiremeyiz.” uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu