Haber

Livaneli’den 1994 İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine tepki: “Oylarımızı çaldılar”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala sanatçı Zülfü Livaneli, kendisinin de SHP’den aday olduğu 1994 İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hatırlatarak, “Oylarımızı vahşice çaldılar” dedi. seçim. Buna değmezdi.” söz konusu.

Dönemin Refah Partisi’nden aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 25,19 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle sonuçlanan ve “oy bölme” tartışmalarının yaşanmadığı 1994 yerel seçimleri SHP, CHP ve DSP’nin başka aday göstermesi nedeniyle yatışması yeniden gündeme geldi.

“KAZANMA ŞANSLARI OLMADIĞINA BİLE HİKAYEYLE MÜCADELE ETTİLER”

1994 yerel seçimlerinde SHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olan Zülfü Livaneli, 30 yıl sonra yeniden gündeme gelen konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Livaneli’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“30 yıl geçti ama 94 seçimleri hâlâ konuşuluyor. Yalan, yalan. Erdal İnönü’nün kurduğu SHP, İSKİ skandalından sonra yüzde 8’e düşmüştü. Bana aylarca baskı yapıldı. aday oldu, istekler, dostluklar devreye girdi. Adaylığı zorla kabul ettiğimde “ortak aday” olmayı şart koştum. Ecevit ve Baykal’ı arayıp desteklerini istedim. Ancak kazanma şansları olmamasına rağmen hırsla mücadele ettiler. Aynı şey Ankara’da da yaşandı. 25 yıl boyunca her seçimde böyle davrandılar ve şehirleri Refah’a devrettiler. “Çiller, Mesut Yılmaz, Erbakan, Susurluk taraftarları ve basınla karşılaştım. Beni yok etmeye çalıştılar. Kalp spazmı geçirip hastaneye kaldırıldım. Seçimde oylarımızı vahşice çaldılar. Değmedi. “

OYLAR TEK TEK AÇIKLANDI

Livaneli, konuyla ilgili bir paylaşım daha yaparak 1994 İBB seçim sonuçlarını paylaşarak “Kim kimin oylarını böldü?” sorusunu sordu. Livaneli’nin paylaşımında SHP, CHP ve DSP’nin aldığı toplam oyların 1 milyon 317 bin olması dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu