Teknoloji

PlayStation 5’i Kullanmak Konsola Dikey Olarak Zarar Veriyor

yeni bilgilere göre PlayStation 5 Dikey olarak kullanmak konsolda önemli hasarlara neden olur. Soğutma sistemini etkileyen bu konunun detayları haberimizde.

Bildiğiniz gibi PlayStation 2 ile birlikte PlayStation konsollarını hem dikey hem de yatay olarak kullanmak mümkün hale geldi. Kullanıcılar ayrıca hem saha hem de kişisel tercihleri ​​doğrultusunda iki farklı şekilde kullanabiliyordu.

Bu durum PlayStation 3, PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarında da yenilikçiliğini koruyarak devam etti. Hatta PlayStation 5 tanıtımlarında bu duruma çokça vurgu yapılmış ve her iki kullanım şekli için de kutuya bir aparat dahil edilmişti. Ancak bir Fransız tamircisi, mevcut nesil konsolu yatay olarak kullanmamızı şiddetle tavsiye ediyor.

PlayStation 5’i Dikey Olarak Kullanmak Konsol İçin Zararlıdır

Fransız tamir dükkanı ILoveMyConsole’nin sahibi Ben Montana, PlayStation 5 konsolunun tasarımındaki kritik bir kusur nedeniyle dikey kullanımın kalıcı hasara yol açtığını ortaya çıkardı. Öyle ki APU komponentini soğutmak için kullanılan sıvı metal akabilir, dökülebilir ve çok ısındığı için ulaşmaması gereken komponentlere ulaşarak soğutma sistemini etkileyebilir.

Uzun süredir soruna dikkat çekmeye çalışan Montana, ister dijital ister disk dikey olarak kullanılsın tüm PlayStation 5 konsollarını etkilediğini sözlerine ekledi.

Bu sorunla ilgili birkaç olayda, PlayStation 5 APU bileşeninin ortasındaki contanın ve soğutucunun bazen hareket ettiği veya hasar gördüğü gözlemlendi. Konsolunuzu yatay olarak kullanırsanız, sıvı metal düz kalır ve birden fazla termal özelliğiyle soğutmaya yardımcı olmaya devam edebilir.

Sonuç olarak mevcut nesil konsolun tasarımındaki kusurlardan dolayı dikey kullanımı tercih ediyorsanız yatay kullanıma geçmeniz hem konsolunuz hem de sizin için en iyisi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu