Haber

Polis Akademisi’ne 13 bin öğrenci alınacak

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) alınacak 13 bin öğrenci için giriş imtihanı ön müracaat süreci yarın başlıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’nin çeşitli ilanlar kısmında yayımlanan duyurusuna nazaran, Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne, ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2021 yahut 2022 yılı Kamu İşçisi Seçme İmtihanlarının birinden P3 puan tipinden en az 60, ön lisans mezunları için yapılan 2022 yılı Kamu İşçisi Seçme İmtihanı P93 puan çeşidinden en az 65 ve üzeri puan alanlar ortasından Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen kaideleri taşıyan adaylar başvurabilecek.

Adaylar, 14-25 Kasım tarihleri ortasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son müracaat tarihi olan 25 Kasım saat 17.00’ye kadar aday belirleme ön başvurularını yapabilecek.

29. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi adresinden duyurulacak.(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu