Haber

Sudan İçişleri Bakanı Değişti

Ordu ile Hızlı Destek Güçleri (HDK) arasında 15 Nisan’dan bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Sudan’da İçişleri Bakanlığı Yardımcılığına Korgeneral Halid Hassan Muhyiddin atandı.

Sudan Geçici Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Abdulfettah el-Burhan, İçişleri Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Başkomutan olan Korgeneral Anan Hamid Muhammed Ömer’in yerine Korgeneral Halid Hassan Muhyiddin’i vekaleten atadı. Emniyet Müdürlüğü aynı zamanda 15 Mayıs 2023 tarihinde yayınladığı kararname ile. görevlendirilmiş.

Sudan’da ordu ile HDK arasında çatışma

Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi hareket ettiği için tehdit olarak gördüğü HDK’nın 2 yıl içinde orduya tam entegrasyonunu istiyordu.

HDK’nın yaklaşık 10 yıllık bir süreçte sivil hükümetin bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan söz ve gerilim savaşı, 15 Nisan sabahı Hartum ve çeşitli kentlerde silahlı çatışmaya dönüştü. partiler

Batı kentleri başta olmak üzere başkent Hartum ve çevresinde halen devam eden şiddetli çatışmalarda 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce insan yaralandı.

Birleşmiş Milletler, Sudan’da 100 günden fazla süredir devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

muradiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu