Haber

TSYD’den Akın Bodur’a Ziyaret

İSTANBUL (İGFA) – Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin yaralarını sarmak için çalışmalar yapılıyor. On binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda vatandaş enkaz altında kalmayı başardı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde enkazdan çıkarılan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Akın Bodur’u Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve Akreditasyon ve Organizasyon Başkanı Birgül Pullukçu ile birlikte ziyaret etti.

TSYD’ye de üye olan Bodur, İskenderun’da annesiyle birlikte 5 katlı bir apartmanın ikinci katında yaşadığını hatırlattı. Sarsıntıyla yataktan fırladığını ve duvara tutunarak annesinin odasına gittiğini söyleyen Bodur, “(Anne deprem var) diye bağırıyordum ama büyük bina habersiz üstümüze çöktü. 2. şokta ne olduğunu anladım.7-8 saat moloz altında kaldım.Ortalık zifiri karanlıktı.Aynı zamanda annemin öldüğünden haberim yoktu.Ağabeyim bağırışlarımı duydu ve beni buldu. Enkazdan çıkmam imkansızdı.Kocaman beton kolon koluma düştü.Hayatımın en üzücü kararını verecektim.Hayatımın en üzücü kararını verecektim.Ya gidecektim. Kolum kesilerek kurtulacaktım yoksa enkaz altında kalacaktım. En sonunda dayanamayıp kardeşime ‘kolumu keselim’ dedim” dedi.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, Akın Bodur’un 3 gün önce İstanbul’a getirildiğini belirterek, “Bugün Halkalı Acıbadem Hastanesi’nde bacaklarından ameliyat oldu. Ancak hayati tehlike atlattı. Her şeyden önce Akın dimdik, güçlü. Hatta o kadar güçlüdür ki İskenderun’a dönmüştür bile, dönebilmenin hesabını yapar.(Nasıl dönmeyeyim? Gömülemediğim anam yatıyor o topraklarda. Onu ziyaret etmem lazım.) Darbeyi anlatan Dört İnfaz kitabının yazarıdır.Ortadakiler ve Sessiz Çığlık adlı iki kitap daha yazmıştır.Vazgeçmek diye bir şey yoktur. Hayat ideolojisinde.. Yine maçlarda görev yapacağım, yine haber kovalayacağım, yine kitap yazacağım diyor, hoşgeldin AKIN.. Sizler bu mesleğin yüz AKIN’ısınız’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu