Haber

Vladimir Putin’den Batılı ülkelere: Sert bir yanıt alacaklar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İkinci Dünya Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olan Stalingrad Kuşatması’nın 80. yıl dönümü dolayısıyla bugünkü Volgograd kentinde düzenlenen törenlere katıldı.

Şehir merkezindeki anıta çelenk bırakan Putin, ardından törende konuşma yaptı.

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya göndermeye karar verdiği tank ve uzun menzilli silahları ima ederek Kiev’e takviye yapan ülkelere gözdağı veren Putin, “Almanya dahil Avrupa ülkelerini Rusya ile yeni bir savaşa çekenler ve Rusya’ya karşı savaş alanında zafer umut edenler, Rusya ile modern savaşın bambaşka olacağını anlamıyorlar. Rusya’ya sert bir cevap verilecek, sınırlarına tanklarımızı göndermeyeceğiz ama verecek bir cevabımız var.”dedim.

“Dünyada birçok arkadaşımız var”

Rusya’nın Ukrayna ile devam eden savaşta yalnız olmadığını belirten Putin, dünyanın farklı yerlerinden dostları olduğunu da ifade etti. “Ukrayna topraklarında yeniden Rusya ile savaşmaya hazırlanıyorlar. Bize düşman olan Batılı elitlerin tüm satış kampanyalarına rağmen Amerika, Kuzey Amerika ve Avrupa dahil dünyanın her yerinde birçok dostumuz var.”dedim.

“Hakkın sonuna kadar gitmek, imkansızı başarmak milletimizin kanında ve karakterinde var”

Putin, “Savaşçılarımızın ve komutanlarımızın bazen şiddetin de ötesindeki direnişi, vatanlarına olan bağlılıkları ve doğrunun bizden olduğuna olan sarsılmaz ve mutlak inançlarıyla açıklanabilir. Milletimizin kanında ve karakterindedir. Gerçeğin sonu ve imkansızı başarmak Nazizm’i yenen milletimizin kanında ve karakterinde de olmuştur.”Rusların İkinci Dünya Savaşı’ndaki direnişini Ukrayna’daki askeri operasyona benzetti.

habermutki.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu