İş

Yapay zekanın babası Google’dan istifa etti… ‘İşime pişmanım’ dedi, uyardı!

Yapay zekanın babası olarak tanıtılan Dr. Geoffrey Hinton, İnternet’in uydurma bilgi, resim ve fotoğraf selini ve yapay zekanın iş piyasasını bozma olasılığına ilişkin endişelerini gerekçe göstererek Google’dan ayrıldı.

New York Times’ın haberine göre 2012 yılında Toronto Üniversitesi’nde iki öğrencisiyle birlikte bir sinir ağı kuran Dr. Geoffrey Hinton, bu hafta Google’dan ayrıldı.

YAPAY ZEKA HAKKINDA ÖZGÜRCE KONUŞMAK İÇİN İSTİFA ETTİ!

75 yaşındaki Hinton, yapay zekanın tehlikeleri hakkında özgürce konuşmaktan istifa ettiğini ve bu alana yaptığı katkılardan kısmen pişmanlık duyduğunu söyledi. Hinton, şirketin yapay zeka teknolojisini geliştirmeye yardımcı olması için on yıl önce Google tarafından görevlendirildi.

Google’ın endişelenmeye başladığını belirtti.

Hinton, New York Times’a şunları söyledi: Geçen yıla kadar Google, teknolojinin “uygun bir temsilcisi” olduğuna inanıyordu, ancak Microsoft, Bing arama motoruna bir sohbet robotu eklemeye başladığında ve şirket, arama işine yönelik risk konusunda endişelenmeye başladığında bu durum değişti.söylenmiş.

“HER İNSANDAN DAHA FAZLASINI BİLEBİLİR”

Açıklamalarına devam eden Hinton, şunları kaydetti:

“Yapay zeka sohbet robotlarının bazı tehlikeleri “oldukça korkutucu”insanlardan daha zeki olabileceklerini belirten ve “kötü oyuncular”tarafından istismar edilebileceği konusunda uyardı.

Geliştirdiğimiz zeka türünün sahip olduğumuz zekadan çok farklı olduğu sonucuna vardım.

Yani sanki 10.000 kişi var ve birisi bir şey öğrendiğinde herkes otomatik olarak biliyor. Bu chatbotlar bu şekilde diğer insanlardan çok daha fazlasını bilebilirler.” söz konusu.

“PEK ÇOK MESLEĞİN YERİNE GEÇEBİLİR”

Hinton ayrıca, yapay zekanın eninde sonunda avukat yardımcısı, kişisel asistan ve diğer “anlık işler” gibi işlerin ve potansiyel olarak gelecekte daha fazlasının yerini alacağına dair endişelerini dile getirdi.

Hinton açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Yıllar boyunca yaptığımız birçok sohbetten büyük keyif aldım. Onu özleyeceğim ve ona iyi dileklerimle!

AI İlkelerini yayınlayan ilk şirketlerden biri olarak, AI’ya karşı sorumlu bir yaklaşım benimsemeye devam ediyoruz. Sürekli öğreniyoruz ve aynı zamanda ortaya çıkan riskleri anlamak için cesurca yenilik yapıyoruz.”

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu