Yaşam

YKS’nin İstanbul’daki ilk seansı tamamlandı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Yerleşkesinde Sınava giren öğrencilerin bir kısmı soruları tamamladıktan sonra süre arttıkça sınav bitmeden çıkmaya başladı. Bazı öğrenciler 165 dakikalık sınav süresinin bitimini bekledi.

ebeveynler, Sınavdan çıkan çocuklarını alkışlarla karşıladı. Öğrenciler, dışarıda bekleyen ailelerine sarılarak duygularını dile getirdi. Bazı öğrencilerin ve ailelerinin duygulandığı görüldü.

Bazı öğrenciler sınavın keyifli geçtiğini belirtirken, diğerleri Türkçe ve matematik sorularında zorlandıklarını belirtmişlerdir.

YKS sınavına ikinci kez giren Ali Başar, gazetecilere sınava hazırlanmadığını ancak soruların beklediğinden kolay olduğunu, sınavın mükemmel olduğunu, yüksek değil ortalama bir puan beklediğini söyledi. bir.

Beşiktaş Voleybol Takımı Libero Zeynep Palabıyık, soruları kolayca çözerSınava hazırlık sürecinin hem iş hem de sporla iç içe geçtiği için çok ağır geçtiğini ancak bu gergin süreci uygun şekilde yönetmeyi başardığını belirtti.

Bazı soruların zor bazılarının ise kolay olduğunu belirten Palabıyık, daha çok Türkçe soruları yanıtladığını ve matematik sorularında zorlandığını kaydetti.

YKS maratonu yarın devam edecek

YKS kapsamında saat 10.15’te başlayan TYT’de adaylara Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40 ve Fen Bilimleri Testinde 20 olmak üzere 120 soru soruldu. , ve 165 dakika süre sınırı verildi.

YKS’de ikinci seans Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Yarın saat 10:15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. AYT’de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40, Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 40 soru sorulacak.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Sınavı (YDT), yarın saat 15.45’te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça5 dilde yapılacak sınavda 80 soru sorulacak.

sultanhisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu