Haber

Antalya ve Muğla kıyılarına vuran cesetlerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da karaya çıkan 8 cesetten birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğunun değerlendirildiğini, diğer 7 cesedin üzerindeki kıyafetlerin ise Suriye’de üretilmiş olduğunun tespit edildiğini belirtti. , Muğla’da karaya vuran cesedin ise 6 Ocak 2024’te bulunduğunu bildirdi. Cesedin, Kurtoğlu Burnu açıklarında kaybolan 3 düzensiz göçmenden birine ait olabileceğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 6 günde Antalya kıyılarına 8, Antalya kıyılarına 8 ve Muğla kıyılarına 1 olmak üzere toplam 9 cesedin karaya vurduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya şunları söyledi:

“Antalya’da karaya çıkan cansız bedenlerden birinin, bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğu değerlendiriliyor. Kesin sonuç, adli tıp incelemesinin ardından belli olacak. Diğer cansız bedenlerin kıyafetlerinin ise üzerinde olduğu belirlendi. Antalya’da karaya çıkan Suriye’de üretilen teknenin geçen ay Lübnan ile Suriye arasındaki kıyı bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantısının kesildiği ve ardından teknenin kaybolduğu belirlendi. Veriler, son bir haftadır hakim rüzgarın güneyden estiğini ve dalgaların güneydoğu yönünden geldiğini gösteriyor.Söz konusu cesetlerin akıntı, rüzgar ve dalgalar nedeniyle Antalya kıyılarına sürüklenme ihtimali ise yüksek. değerlendiriliyor.

“Muğla’da karaya vuran cansız bedenin, 6 Ocak 2024’te Kurtoğlu Burnu’nun 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirildi.”

Yerlikaya, kıyıya vuran cansız bedenlere ilişkin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü, kolluk birimlerinin savcılıklarla koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

haber-saraykoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu