Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Başşehir Kulisinde

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bu hafta Başşehir Kulisi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat, Işıkhan’ı ağırlıyor.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla zam oranının SSK’lı ve Bağ-kur emeklilerimizle aynı oranda artırılmasına karar verildi. Dün aday sunumundaydım ve çoğu emeklimizden büyük memnuniyet gördüm. Hepsi ayrı ayrı hem Cumhurbaşkanımıza hem de hükümetimize teşekkür ediyor, bu konuda da çok olumlu görüyorum. Tüm emeklilerimizde benzer oranda artış sağlandı. Umarım güzel olur. Yüzde 49,25 artış gösterdik.

Tanrı bana sosyal hizmetin birçok alanında çalışma fırsatı verdi. Yaşlı bakımı hem Türkiye’de hem de dünyada giderek yaygınlaşıyor.

Sendikalar, işçiler ve işletme yönetimi başta olmak üzere birçok alanda okumalar yaptık. Engelli çocuklar ve aileleri için

Elbette 2023 yılı hızlı değişim ve dönüşümlerin yılı oldu. İstihdamı artırmak adına çok değerli çalışmalara imza attık. Ayrıca enflasyondan etkilenmemek için asgari fiyata orta düzeyde bir artış yaptık. İşverenlerden baz fiyatın yılda bir kez verildiği yönünde olumlu geri dönüşler aldık.

Bunu tüm sendikalarla işbirliği içinde yaptık. Memur maaşlarının enflasyondan etkilenmemesi amacıyla asgari memur maaşı 22 bin 17 TL’ye çıkarıldı. En düşük memur maaşındaki artış ise yüzde 41,83 oldu. Yılbaşından bu yana en düşük memur maaşı 32 bin TL’ye çıkarıldı.

EYT ile anlaşmayı yaptık

EYT’de emekli sayısı 2 milyon. EYT’den yararlanan kişi sayısı şu anda 2 milyon. 2018’den bu yana emeklilere ödenen ikramiye toplamı 166 milyar TL

Bizim için en değerli olan sosyal sorumluluk projeleridir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu