Ekonomi

Çin: “Ukrayna krizinin siyasi çözümüne katkı sağlamaya devam ediyoruz”

Çin Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna krizinin siyasi yollarla çözümüne katkı sağlamaya devam edeceklerini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Çin hükümetinin Avrasya İşleri Özel Temsilcisi Li Hui , 15-26 Mayıs tarihleri ​​arasında Ukrayna, Polonya, Fransa, Almanya, AB Genel Merkezleri ve Rusya’yı ziyaret ederek, Ukrayna krizini siyasi yollarla çözmek için ilgili tüm taraflarla kapsamlı temas ve bağlantılar kurdu. Özel elçi Li, Çin’in bu konudaki tutumunu aktardı ve küresel uzlaşma sağladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün Pekin’de düzenlediği basın toplantısında Li Hui’nin ziyareti hakkında bilgi verdi.

Mao Ning, özel elçi Li Hui’nin ziyaretini ilgili tüm tarafların büyük önemsediğini ve Çin’in krizin siyasi yollarla çözülmesindeki aktif rolünü takdir ettiğini belirterek, tarafların Çin’in öncü rol oynamasını istediğini belirtti.

Ukrayna krizinin halen kritik bir aşamada olduğuna işaret eden Mao Ning, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in krizin çözümü için ortaya koyduğu önerileri, ilgili tüm taraflarla diyalog kurmak için Çin tarafının aktif olarak uygulamaya devam edeceğine işaret etti. fikir birliği oluşturmak, karşılıklı güveni pekiştirmek ve Ukrayna krizinin siyasi krizine katkıda bulunmak. Sorunun çözümüne katkı sağlamaya devam etmeye hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

habermahmudiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu