Teknoloji

Ucuza iPhone 15 satın almak için hangi ülkeye gitmek mantıklı? (Hem Ziyaret Hem Ticaret)

Her yıl Apple’ın merakla beklenen lansman etkinliğinde yeni iPhone 15 serisini ve diğer bazı yeni ürünleri gördük. Bir an gördük ama Apple’ın sitesi tekrar açıldığında gördüğümüz fiyatlar açıkçası biraz cesaret kırıcıydı. Bu yıl IMEI kayıt ücretiFiyatının 20 bin TL olmasıyla yurt dışından ucuza alma hayalleri büyük ölçüde suya düştü.

Peki bu gerçekten bir iPhone 15 Almaya karar versek yine de ülkeler arasındaki fiyat farkından dolayı küçük bir tatile sıkışmak mümkün olur mu? Bu kadar parayı karşılayabilirsek hak ettiğimiz tatile nasıl gidebileceğimizi hep birlikte görelim.

(Bu yazıdaki tüm hesaplamaları pasaportunuz, vizeniz, uluslararası çıkış damganız vb. varsayarak yapıyoruz. Yola çıktığımız şehir İstanbul.)
  • Alacağımız cihaz: iPhone 15 Pro Max (256 GB)
  • Türkiye Fiyatı: 76.999 TL

Ortadoğu’nun herkesin gittiği Paris’i Dubai

Dubai, Ortadoğu’nun New York’u olmak istese de doğuda bir yerin övülmesi için Paris’e benzetilmesi gerekir. Kozmopolit ve sıcak bir şehir olan Dubai’ye gitmek için en mantıklı sistem Abu Dabi’ye uçup oradan otobüse binmek. Böylece daha uygun fiyata Seyahat etmek mümkündür. Uçak biletlerine 6.361 TL, otobüs biletlerine ise 702 TL ayırdığımızda seyahat masraflarını karşılayabiliyoruz. Daha ucuz uçuşlar da mevcut ancak transfer için toplam 29 saat beklemenize gerek yok.

Dubai çok sıcak ve taksi paraya göre değerli. merkeze daha yakın bir otel rezervasyonu yapın Daha mantıklı olurdu ama her zamanki seçim sizin. York International Hotel’de metro avantajıyla oda rezervasyonu yaptırırsanız ödemeniz gereken para sadece 1028 TL olacaktır. Yiyecek+içecek için 45 dirhem yani 330 TL ödüyoruz. Metroya yaklaşık 14 dirhem yani 102 TL ödeyeceğiz.

iPhone 15 Pro Max’in bu ülkede fiyatı yeni kurla 37.404 TL oldu.

  • Güzergah (Gidiş-Dönüş):7.165TL
  • iPhone 15 Pro Maksimum fiyatı:37.404TL
  • IMEI kayıt ücreti:20.000 TL
  • Konaklama:1028TL
  • Yeme ve içme:330TL
  • Toplam:65.927TL

Kalan parayla yapabilecekleriniz: Ben olsaydım daha çok yerdim ama benim gibi yapmayın. Örneğin Pir Zayed Camii’ne bakın, Louvre Dubai’yi ziyaret edin, Ara sıra kahve falan iç. Şapka takmayı unutmayın.

Fotoğraf makinelerini kartpostal benzeri fotoğraflarla test etmek isteyenler için başka bir ülkeye bakalım: Basel, İsviçre.

Herkesin yerel olduğu yer İsviçre Temelde iki önemli özelliği var: Savaşlara karışmamak ve bankacılığın kitabını yazmak. Tabii ülke imajı böyle değil. İsviçre denilince akla ilk gelenler çikolata ve doğa manzaralarıdır. Türk takımlarının bir dönem sürekli kamp yapması nedeniyle aşina olduğumuz dağlarıyla İsviçre, AB’de ucuza iPhone alabileceğimiz ülkelerden biri. Güncel döviz kuruna baktığımızda iPhone 15 Pro Max, 39.206 TL’ye satılıyor.

Basel’e gitmek için ödememiz gereken gidiş-dönüş uçak bileti fiyatı ise 5.477 TL. Çok beğenildi. Yalnız İsviçre’nin kendisi pahalıdır Bu nedenle uygun fiyatlı konaklama bulmak önemlidir. Akrabanız falan varsa oraya gitmek daha mantıklı olabilir, daha uzun süre kalırsınız ve yemeğe çok fazla para harcamazsınız. Ortalama bir akşam yemeğinin fiyatı 25 İsviçre Frangı yani 755 TL. Kahve 155 TL’ye eşdeğerdir. “Susadım, en azından biraz su içeyim.” Peki 110 TL diyorsun. Popüler değil. Şans eseri kahvaltı dahil uygun fiyatlı bir otel buldum, sadece 2.941 TL. Manzara falan beklenecek bir yer değil ama güzel görünüyor. Bir ucundan diğer ucuna 1 saatte yürünebilecek bir şehir olduğu için bol bol yürüyüş yapacağımız bir şehir burası.

  • Güzergah (Gidiş-Dönüş):5.477 TL
  • iPhone 15 Pro Maksimum fiyatı:39.206 TL
  • IMEI kayıt ücreti:20.000 TL
  • Konaklama:2.941 TL
  • Yeme ve içme:1.020 TL
  • Toplam: 68.644 TL

Kalan parayla yapılacaklar: Basel Şarap Fuarı var, oraya gidebilirsiniz. Schengen vizeniz varsa Almanya ve Fransa ile sınırınız var, Orada durabilirsin. Rheinfahre adında Nehir boyunca yürüyebilirsiniz.Ayrıca Markplatz’tan içecek de satın alabilirsiniz.

Oradayken Londra’da bir maç izleyin

İngiltere biliniyor Brexit ile AB’den ayrıldı ve o zamandan beri FM oyuncularını rahatsız etmeye devam ediyor. Hayır, çalışma izinleri zaten zordu, bu da bizim başımıza geldi. Her neyse. iPhone 15 Pro Max’in İngiltere’deki fiyatı 40.355 TL. Kuşkusuz önemli bir meblağ. Yolculuk için ödememiz gereken para gidiş-dönüş 5.721 TL. Oteller oldukça değerli, Bulduğum en ucuz ve en uygun otelin gecelik fiyatı 3.330 TL oldu. Daha uygun fiyatlısı var ama puanları çok düşük ve görselliği pek iç açıcı değil. Ortadaki fiyat farkı ise 300-500 TL civarında.

Londra ucuz bir yer değil ve bunun bilinciyle hareket etmeniz gerekiyor. Ortalama bir yemeğin fiyatı 20 lira yani 673 TL. Veya ünlü burger zincirlerinden 8 kiloya karnınızı doyurabilirsiniz, karar size kalmış. ingiliz müzesi Fırsatınız varken ücretsiz olarak Anadolu’nun tarihi eserlerini gezin. 417 TL karşılığında Tower Bridge’e gidin ve Galata’yı ziyaret eden bir turist gibi davranın. Size kalmış.

  • Güzergah (Gidiş-Dönüş):5.721TL
  • iPhone 15 Pro Maksimum fiyatı:40.355 TL
  • IMEI kayıt ücreti:20.000 TL
  • Konaklama:3.330 TL
  • Yeme ve içme:673 TL
  • Toplam:70.079TL

Kalan Parayla Yapabilecekleriniz: Kalan Parayla Tower Bridge’e Dışarı çıkıp dev dönme dolaba binebilirsiniz. Futbolu seviyorsanız Londra takımlarından birinin maçı var oraya gidebilirsiniz.

Moldova “Abi benim vize alacak pasaportum yok” diyenlere

Moldova Kimlik ile gidilebilecek ülkeler listesinde küçük bir ülke olmasına rağmen iPhone satın alma konusunda büyük avantaj vadediyor. Öncelikle bu ülke için resmi bir fiyat bilgisi olmasa da perakendecilerin verdiği fiyatlar güncel kura göre 38.240 TL. Kapalı havuz, balkon 2 odalı otelde gecelik konaklama fiyatı 1.319 TL’dir. Ortalama olarak bir yemek 200 TL, kahve ise 45 TL. Uçak bileti gidiş-dönüş 6.557 TL.

  • Güzergah (Gidiş-Dönüş):5.721TL
  • iPhone 15 Pro Maksimum fiyatı:38.240 TL
  • IMEI kayıt ücreti:20.000 TL
  • Konaklama:1.319 TL
  • Yeme ve içme: 290TL
  • Toplam:65.570TL

Bu fiyatlar ve koşullar değişebilir, bu gerçeği akılda tutmakta fayda var. Ancak şunu da belirtmekte fayda var ki yurt dışında küçük bir tatil ile telefon alırsak tatil bedava hale gelebilir. Kullanılan para birimleri 13.09.23 tarihli döviz kuru bilgileri. Daha ucuz alternatifler olsa da hafta sonunu en az sıkıntıyla geçirmenize yardımcı olacak alternatifleri tercih ettiğimizi belirtmek isteriz. Yani yatırım tavsiyesi değildir.

Geçen yıl iPhone 14’ü İtalya’dan satın aldık:

merkez-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu