Ekonomi

Deprem bölgesine 100 yıllık yatırım! ‘İmza atmaya geliyorlar’

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 12. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Olmatu, TAI’nin yatırımı hakkında bilgi verdi.

DEPREM BÖLGESİNE 100 YILLIK YATIRIM

Buluttu, “TUSAŞ’a bağlı şirket kuruluşlarının sonuna yaklaşıyoruz. 22 Şubat’ta Savunma Sanayii Liderimiz Haluk Görgün’ün ve programında bir aksilik olmazsa Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla ortak protokol imzalayacağız. 22 Şubat’ta Türkoğlu’ndaki tesisimizin açılışı yapılacak ve imza törenini Ticaret ve Sanayi Odamızın fuaye alanında gerçekleştireceğiz. Kahramanmaraş artık bir savunma sanayi kenti olacak. İmza töreninin ardından TAI yatırımının tüm detaylarını sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. “Bu yatırım yüzyılın felaketinin yaşandığı şehrimize 100 yılın yatırımı olacak.”söz konusu.

200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Kahramanmaraş’ın teknolojik ve pahalı katma yatırımlarıyla öne çıkan bir şehir olmasını istediklerini söyleyen Mustafa Olmatu, şöyle konuştu: “Şirketin sermayesi 200 milyon dolar civarında büyük bir yatırım. Talep ve ilgi de çok yüksek. “Sermayemiz daha da güçlenecek”dedi.

“TOMSUKLU İHTİSAS OSB’Yİ HIZLA HİZMETE AÇMALIYIZ”

Kentteki diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Mustafa Olmatu, “İlimiz adına Ankara’da Sanayi Bakanımızla bir toplantı yapacağız. Gündemin ilk maddesi Tomsuklu İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bu yılki ödeneğinin artırılması. Çünkü bölgenin altyapı çalışmalarını 2024 yılında tamamlayıp bir an önce devreye alıp ardından yatırımcılarımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Konuşmasında yeni sanayi bölgelerine de değinen Mustafa Olmatu, Cumhurbaşkanı kararıyla açıklanan yeni sanayi bölgelerinin niteliğinin bir an önce belirlenerek sanayicilere teslim edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

OSB’lerde doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını belirten Mustafa Olmatu, şöyle konuştu: “Birçok yatırımcımızın çok fazla alan talebi var. Çalışmaların hızlandırılması amacıyla konuyu Sayın Bakanımız Fatih Kacır’a ileteceğiz.”söz konusu.

“ENERJİ İHTİSAS OSB’YE İHTİYACIMIZ VAR”

Enerji İhtisas OSB’nin Kahramanmaraş’ın da gündeminde olduğunu belirten Mustafa Olmatu, Elbistan’da takip ettikleri Elektrik İhtisas Bölgesi’nin bulunduğunu sözlerine ekledi. Fatih Kacır ile yapacakları toplantının gündemine bu konuyu da aldıklarını kaydeden Olmatu, şunları kaydetti: Bu konuyu bakanımızla istişare ettiğimizde olumlu sonuçlar alacağımızı umuyoruz.”söz konusu.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ/NESRİN KOÇASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu