Dünya

45. İstanbul Maratonu başladı: Toplam 45 bin sporcu yarışacak

Maratonun startı Anadolu yakasında saat 09.00’da. 15 Temmuz Şehitler KöprüsüGişelerden yaklaşık 250 metre önce verildi.

Maratonun start sinyalini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur verdi.

“Dünyanın tek kıtalararası maratonu” unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliği’nin “Altın Etiket” kategorisinde yer alan maraton, 45’inci kez düzenleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Bisiklet Takımı’nın öncü performansıyla başlayan 45. İstanbul Maratonu’nda 2019 birincisi ve parkur rekortmeni Daniel Kibet, 2020 şampiyonu Benard Sang ve geçen yılın galibi Robert Kipkemboi de şampiyonluk için mücadele ediyor.

İBB Lideri Ekrem İmamoğluStart öncesi yaptığı konuşmada dünyanın en güzel maratonlarından birinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“İstanbul’da olağanüstü bir gün. Dünyanın en özel maratonlarından birindeyiz. 45’inci kez koşulacak ve bugün çok özel bir gün. İki kıtanın ortasında koşuluyor ve Dünyada eşi benzeri yok. Binlerce yıl sürecek Cumhuriyetimizin var olduğu dönemde bu yarışın hep İstanbul’da olmasını diliyorum.” Olsun. İstanbul dünya medeniyetlerinin beşiğidir, her yarış size çok özel deneyimler yaşatacaktır. 15 ülkeden 20 takımın katıldığı 4 etaptan oluşan uluslararası bisiklet yarışımızı 28 Eylül’de 140 sporcuyla gerçekleştirdik. Maratona bir kardeşimizi daha ekledik. Bugün kurduğumuz bisiklet takımımız öncü bir çıkış yapacak. Kıtalararası “Yarışı ikiye ayırdık. Barış için, Atatürk için koşalım.”

Rota nasıl?

Maratona katılanlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a doğru inecek. Sporcular sahil yolunu takip ederek Karaköy’e ulaşacak. Galata Köprüsü’nden sonra Sirkeci yönüne dönecek olan sporcular, sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önünde geldikleri istikamete dönecekler.

Sahil yolundan Gülhane Parkı’na doğru devam ederek parkın içinden geçecek olan sporcular, tramvay hattından Sultanahmet Meydanı’na çıkacak. Yarış, Sultanahmet Camii’nin giriş kapısı ile Dikilitaş arasındaki Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının buluşma ve spor merkezi olan “At Meydanı”nda sona erecek.

Ödüller nelerdir?

45. İstanbul Maratonu’nda erkeklerde ve kadınlarda birincilere 30’ar bin dolar para ödülü verilecek. Maratonda ikinci olanlara 15 bin dolar, üçüncü olanlara ise 10 bin dolar ödül verilecek.

Türklerde maratonu birinci bitirenlere 40 bin lira, ikincilere 30 bin lira, üçüncülere ise 20 bin lira ödül verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu