Haber

İSKİ skandalının kilit isimlerinden Ergun Göknel hayatını kaybetti.

Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel yaşlılığa bağlı hastalık nedeniyle öldü. Göknel için bugün Zincirlikuyu Camii’nde tören düzenlendi. Törene ağabeyi Demir Göknel, gelini Güliz Göknel, eski eşi Fatma Müjgan Doğan, İSKİ Aidat İşleri 1. Bölge Daire Başkanı Secaattin Güçlü, yakınları ve eski çalışma arkadaşları katıldı. Ergun GöknelZincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

“ÇOK YARDIMCI İNSANLAR OLDU”

Cenazede kendisine mikrofon verilen Ergun Göknel’in eski eşi Fatma Müjgan Doğan, “9 yıllık evliyiz. Çok muhterem biriydi. Yardımsever, şikâyetçi olmayan, çözüm odaklı, ciddi biriydi. hem yönetici hem de iyi bir eş. Ayrıldık ama dost ve dost olarak kalıcı kaldık. Ergun birçok güzel erdemi kendinde toplamış bir insandı. Böyle bir insanı kaybettiğimiz için üzgünüm. Allah rahmet eylesin”.

İSKİ SKANDALI

1993 yılında Ergun Göknel, İSKİ Genel Müdürü iken, boşanmak istediği eşine yaklaşık 1 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti ve ardından eşi Nurdan Erbuğ, eski eşi Ergun Göknel’in yolsuzluğunu ifşa etti. . Olayın basına yansımasının ardından dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen de iddiaların araştırılması için Ergun Göknel’i İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti.

KLOR MALİYETİ YÜKSEK GÖSTERİLDİ

Sanıklar ilk olarak 25 Ekim 1993’te, satın alınan klorun yüksek fiyatını göstererek yolsuzluk suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. 6 Aralık 1993’te davanın sanıklarından Ergun Göknel’in İsviçre’deki American Discon Bank’ta 30 bin ABD doları ve 670 bin Alman Markı olduğu belirlendi. Ayrıca Göknel’in Erbuğ’a “eşiyle yaptığı sözlü boşanma protokolüne uymadığı” gerekçesiyle ödediği 1 milyon dolara yakın tazminata da Mali Şube aracılığıyla el konuldu. İSKİ davasında Murat Karayalçın, Nurettin Sözen ve Yüksel Çengel beraat etti.

1994 SEÇİMLERİNDE ÇOK ŞEHİR KAYBETTİ

1989 yılında yapılan yerel seçimlerde başta 3 büyük şehir olmak üzere birçok şehri kazanan sosyal demokratlar, diğer siyasi olayların da etkisiyle 1994 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara gibi birçok büyük şehri kaybetmiştir.

serinhisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu