Ekonomi

Pakistan’da onaylanan enerji tasarrufu planı

Pakistan Planlama ve Kalkınma Bakanı Ahsan Iqbal, mağaza ve ticaret merkezlerinin saat 20:00’de kapatılmasını öngören enerji tasarruf planının onaylandığını duyurdu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Başbakan Şahbaz Şerif başkanlığında başkent İslamabad’da Ulusal Ekonomi Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantıya federal bakanların yanı sıra Sind, Pencap ve Hayber Pakhtunkhwa eyaletlerinin başbakanları ve Belucistan eyaletinden bakanlar katıldı.

Planlama ve Kalkınma Bakanı İkbal, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, federal hükümet ve eyalet yönetimlerinin enerji tasarrufu planı üzerinde anlaştığını söyledi.

İkbal, dükkan ve ticaret merkezlerinin saat 20.00’de kapatılmasını öngören elektrik tasarrufu planının onaylandığını bildirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, tasarruf planının uygulanması için devlet yönetimlerinden üzerlerine düşeni yapmaları istendi.

Petrol ithalatını azaltmayı hedefliyor

Uygulanacak enerji tasarrufu planı ile petrol ithalatının yüzde 10-15 oranında azaltılması hedefleniyor.

Hükümet, enerji tasarrufu planıyla dövizi içeride tutmayı hedefliyor.

Ekonomik sıkıntılar yaşayan Pakistan Merkez Bankası’nın döviz rezervi 4.3 milyar dolar. İslamabad yönetimi, Uluslararası Para Fonu ile anlaşma sağlanana kadar döviz rezervlerini elinde tutmaya çalışıyor.

goksunajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu