Haber

Nabati: Koyun eti yağlıdır, koyun eti iyidir

Koyun etiyle ilgili açıklamaları gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den bir açıklama daha geldi. Milletvekili adayı olduğu Mersin’in Koyuncu Mahallesi’nde konuşan Nebati, “Bu ülkeye en güzel lezzeti koyun eti veriyor” dedi.

Türkiye’de koyun etinin kokusundan dolayı tercih edilmediğini söyleyen Nebati, “Geçen televizyonda ‘koyun eti yiyelim, kokusundan koyun yenmez’ diyenler var dedim. “Koyun eti yağlıdır, koyun eti iyidir. Koyun eti de bu ülkeye en iyi lezzeti verir. Bu nedenle koyun ve keçilerimizle, hayvanlarımızla Mersin’in en güzel yerlerine gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüyeceğiz.”

Ne oldu?

Geçen hafta Haber Global’in canlı yayınına katılan Nebati, dünya genelinde gıda fiyatlarının genel enflasyonun üzerinde olduğunu iddia etmişti. Artan et fiyatlarıyla ilgili olarak “Türkiye’de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor. Bunu da değiştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Nebati dedi ki:

“Gıda enflasyonu tüm dünyada genel enflasyonun üzerinde. Hububat koridoruna rağmen fiyatlar hızla yükseliyor, kuraklık artıyor ve AB ve İngiltere sınırlı kaldı. İspanya’da üretilen sebze miktarında düşüş oldu , Portekiz ve Afrika.Türkiye’de domates üretimi çok arttı.İlgili bakanlıklarımızla bazı çalışmalar yaptık.Tüm dünya gıdada enflasyonist bir baskı altında.

Türkiye’de damak tadı değişti. Koyun eti ucuzdur ancak kokusundan dolayı pek tercih edilmez. Bunun da değiştirilmesi gerekiyor. Bu çalışmalar belli bir plan çerçevesinde yapılmalı ve kamu sorumluluk almaktan çekinmemelidir. Burada yapmamız gereken aracıların fiyatları artırıp artırmadığı çok değerli.”

Elbette fiyatları kasten artıranlar da var. Kasıtlı hareket etmek ahlaki olarak anormal ama soruşturmalarımız var ve onlarla ciddi anlaşmalar yapıyoruz. Fahiş gelir elde ediliyorsa halkımız ithalat yoluyla ucuz ete ulaşsın.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu