Haber

Susurluk’ta bir caddeye Ebrar Karakurt’un adının verilmesi önerisi 4 partinin oyu ile reddedildi.

CHP Meclis Üyesi Murat Kula’nın, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndaki başarılarıyla tanınan Balıkesirli Ebrar Karakurt’un adını Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki bir caddeye verme önerisi AK Parti, CHP, MHP ve CHP’nin oylarıyla reddedildi. YETERİ Parti meclis üyeleri.

Evrensel’den Ramis Sağlam’ın haberine göre, Susurluk Belediyesi İmar Komisyonu’nun 11 Eylül 2023’te yaptığı toplantıda “yeni açılan” cadde veya sokağa Karakurt isminin verilmesi önerisi sert bir şekilde eleştirildi ve “isim” olarak değerlendirildi. değiştirmek”.

TEKLİF BOZULDU

Komisyon raporunda, “İsim değişikliğinin caddede ve caddede yer alan işletmelerde adres değişikliğine yol açacağı, kasa, vergi levhası, oda sicil fotokopisi gibi işletmelerle ilgili belgelerin bozulmasına neden olacağı” belirtildi. ve işyeri açma ruhsatları değiştirilecek.”

Ebrar Karakurt’un İmar Komisyonu’nda reddedilen teklifi Susurluk Belediye Meclisi’nin 13 Eylül’deki 2 Eylül oturumunda görüşüldü. İmar Komisyonu tarafından çarpıtılan rapor diğer meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. CHP Meclis üyesi Kula’nın olumsuz oyu olmasına rağmen.

Önerinin görüşüldüğü Meclis toplantısında konuşan Meclis üyesi Kula, “yeni açılacak” bir cadde veya caddeye Balıkesirli Ebrar Karakurt adının verilmesi önerisini yineledi.

‘ALPASLAN TÜRKEŞ SESSİZMİYDİ?’

Rapora yansımayan ancak yönetim kurulu toplantısında dile getiren Kula, “Ebrar Karakurt’un Balıkesirli olduğunu ama Susurluklu olmadığını söylüyorlar. Bu tez doğru değil. Meclis’te oybirliğiyle bir sokağa Alpaslan Türkeş’in adı verildi. Alpaslan Türkeş Susurluklu muydu? Adnan Menderes Parkı var, Adnan Menderes Susurluklu değil. Ebrar Karakurt çok başarılı bir milli voleybolcudur. “Türkiye’de takım olarak en başarılı takımımızın en başarılı oyuncusudur” dedi.

‘TESLİMAT OLMAMALIYIZ’

Sayıları yüzde bire ulaşmayan çevrelerin dayatmalarına teslim olmamak gerektiğini söyleyen Kula, “Onlar gibi giyinmeyen, onlar gibi düşünmeyen, onları kendi siyasi partisine oy vermeye zorlayan bir kitle var. Ne yazık ki bu komisyon bu rapora oy vererek o kitlenin baskısına boyun eğdi. “Kent Konseyi üyelerimizin bunlara teslim olmayacağına inanmak istiyorum” dedi.

‘BİRLİKTE YAŞAMAK ZORUNDAYIZ’

Son dönemde yaygınlaştırılmaya çalışılan linç kültürüne değinen Kula, “Kıyafeti, dini inancı, etnik kökeni, cinsel yönelimi, siyasi eğilimi ne olursa olsun herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir toplum istiyorum. Ebrar Karakurt hemşehrimiz olmasından dolayı aldığı eleştiriler ve linçler nedeniyle sembolik bir isim haline geldi. Karakurt’un burada linç edilmesinin veya bu heyet raporunun asıl nedeni Karakurt’un cinsel tercihi değildir. Çünkü 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir caddenin adı tüm partilerin oybirliğiyle Zeki Müren Caddesi olarak kabul edildi. Sorun onun cinsel tercihi değil, o azınlığa boyun eğmemesi ve her türlü eleştiriye göğüs gerememesidir. “Buradaki o küçük azınlığa teslim olursak, bu ülkede gelecekte birlikte yaşama umudumuzun azalmasına neden olur” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu