Ekonomi

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Güney Çevre Yolu’nun temeli 1 Mayıs’ta atılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türkiye 2002’den bu yana hızla gelişiyor, büyüyor. Milletin parasının nereye gittiği belli. Devleti ve milleti için çalışan bir hükümet var.”

AK Parti’den Trabzon 1. Milletvekili adayı olan Bakan Karaismailoğlu, Trabzon’daki Güney Çevre Yolu projesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Trabzon’un tarihi, turistik, doğal ve kültürel özelliklerinin yanı sıra Avrupa’yı Asya’ya bağlayan ticaret koridorunda değerli bir konuma sahip olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, “Doğu Karadeniz’in başında yer alan bu harika konumu Kafkas Bölgesi ve İran Transit Yolu Trabzon kentinde artan trafik hacmi, gelişmiş bir ulaşım ağının kurulmasını gerektirmiştir.

43 kilometre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu’nun temelini 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda atacaklarını açıklayan Karaismailoğlu, “1 Mayıs’ta devrialem yolunun temelini atarak personel bayramımızı kutlayacağız.” Trabzon’dan başlayıp Trabzon’u güneyden çevreleyen, Arsin’den Sahil Yolu’na bağlantısı olan dev bir proje. Pazartesi günü bazılarının çalışmalarına başlıyoruz. Yolun bir an önce bitirilmesi için Trabzon’dan alacağımız güçlü takviye ile projemizin takipçisi olacağız.” engellenmesi ve vatandaşların kesintisiz, konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmesi sağlanacak” diyen Bakan Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayal bile edilemeyecek pek çok işe imza attık. Milletimiz ve ülkemiz kazandı. 20 yılda altyapımızı tamamladık. Yapacaklarımızın da garantisidir. Güçlü, büyük Türkiye yolunda Trabzon 2053 planlarından hak ettiği yatırımların fazlasını alacak ve almaya da devam edecektir.”

Muhalefeti eleştiren Karaismailoğlu, “Güney Çevre Yolu’nun temelini atmadan önce asılsız iddialarla gündemi meşgul etmeye başladık. 2002’den beri Türkiye hızla gelişiyor, büyüyor. Milletin parasının nereye gittiği belli. Devleti ve milleti için çalışan bir iktidar. Türkiye’de iki şey bitmez. Bir AK Parti’nin yaptıkları, iki CHP’nin lafları bitmez. Biz konuşmuyoruz, icraatlarımız bitiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu