Haber

İran Cumhurbaşkanlığı Başkanı ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Salman 11 yıl sonra ilk kez bir araya geldi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ilk kez bir araya geldi.

İran başkanlığının yazılı açıklamasına göre, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a Gazze’deki durumla ilgili İslam İşbirliği Örgütü (OIC) Başkanlarının mükemmel toplantısına katılmak için Başkan, bir araya geldi. Zirve oturumunun ortasında Bin Salman ile.

Lider ile Bin Selman arasındaki görüşme, İran ve Suudi Arabistan’ın devlet başkanları arasında 11 yıl aradan sonra yapılan ilk yüz yüze görüşme oldu.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel işbirliğinin ele alındığı görüşmede iki cumhurbaşkanı, bu konuların daha sonra ayrıntılı olarak ele alınması konusunda mutabakata vardı.

İran ile Suudi Arabistan, 7 yıl aradan sonra 10 Mart’ta ilişkileri normalleştirme kararı almıştı. Reisi ile Selman, ilişkilerin kurulmasının ardından ilk kez 12 Ekim’de telefonda görüşmüştü.

İran Cumhurbaşkanı, Gazze’deki durumu görüşmek üzere Suudi Arabistan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak üzere Riyad’a gitti. Lider, zirvedeki konuşmasında İslam ülkelerini İsrail’e karşı harekete geçmeye davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu